POT-UP POTATISUPPTAGARE

POT-UP är den mest skonsamma upptagaren, som man kan stänka sig - inte ens handhackan behandlar potatisen lika varsamt. Samtidigt är det en effektiv upptagare som mangrant lyfter upp potatisen ur jorden och lägger den i fina rader. 

POT-UP är en genialisk lösning på ett gammalt och svårlöst problem, nämligen att för en potatisodlare på mindre och medelstora arealer kunna använda ett redskap som är enkelt att hantera, okomplicerat till sin konstruktion och billig att köpa. 

POT-UP kopplas till traktorns trepunktslyft, dragkättingen kopplas till traktorns vagnsdrag eller lyftarm, med skruvkroken som även fungerar som effektiv stenutlösning vid påkörning av markfast sten. Funktionen är att när trepunkten sänks och traktorn kör framåt, så går skäret ner under markytan och gräver sig ned i jorden av sig själv. Det roterande paddelhjulet skakar om jorden så att potatisen lossnar och de böjda stålfjädrarna lyfter upp potatisen som läggs i fina rader.

POT-UP har en låda som kan belastas olika för skilda slag av jordar. Härigenom kan upptagaren användas på såväl lätta sandjordar (utan belastning) som på styva lerjordar (med belastning). 

Pris: 5.795 kr ink moms